Avri, Geldermalsen

Avri, Geldermalsen
./images/projecten/AVRI/1.JPG
./images/projecten/AVRI/2.JPG
./images/projecten/AVRI/3.JPG
./images/projecten/AVRI/4.JPG
./images/projecten/AVRI/5.JPG
./images/projecten/AVRI/6.JPG
./images/projecten/AVRI/7.JPG

Op 6 januari 2016 heeft wethouder Ronald van Meygaarden 526 zonnepanelen op het dak van het kantoor van Avri in Geldermalsen officieel in gebruik genomen. De panelen gaan 80.000 kilowattuur per jaar aan elektriciteit leveren. Dit is bijna de helft van het elektriciteitsverbruik van het Avri-kantoor. Deze opbrengst is te vergelijken met verbruik van 25 huishoudens.

“Goed om te zien dat een grote partij als Avri zich zo bewust inzet voor schone energie”, aldus dhr van Meygaarden. “Als wethouder met de portefeuille duurzaamheid, en  voorzitter van de stuurgroep duurzame energie van de regio is het mooi om te zien dat Avri na een strenge selectie uitkwam op Solar Comfort, een lokaal bedrijf, om de uitvoering te laten verzorgen. Lokale en regionale samenwerking is zo belangrijk. Samen staan we sterker. Dit systeem is een prachtig initiatief, passende in het Gelders energieakkoord.”

Rinie Evertse van Solar Comfort: “De zonnepanelen hebben een grondig testprogramma doorlopen, zodat ze optimaal renderen. De panelen op het dak van Avri verschillen van de gebruikelijke panelen op de daken van gewone huizen. De panelen bij Avri zijn zogenaamde CIS-panelen. Die behoren tot de nieuwste generatie, die 8 - 10% meer aan energie oplevert dan gebruikelijke panelen. Ook leveren ze goede prestaties bij bewolking en schaduw. Doordat de panelen op verschillende dakvlakken zijn geplaatst (zuid, oost én west) leveren ze de gehele dag een constante energiestroom, wat goed past bij het verbruik op kantoor.”

Erik de Vries, directeur van Avri: “Het aanleggen van panelen op het dak van het kantoor past in het beleid van Avri om een belangrijke bijdrage te leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Deze zonpanelen leveren een besparing op van 33.000 kilo CO2 per jaar. Om onze CO2-uitstoot verder te verminderen starten we volgend jaar met de aanleg van het grootste energiepark van Nederland, op de oude afvalstortplaats langs de A15 bij Geldermalsen. Daar wordt een solarpark aangelegd met  een oppervlakte van 10,5 hectare en met een vermogen van bijna 10 megawatt. Beide projecten worden ondersteund door Qing Sustainable.”

Details
Bedrijfsnaam
AVRI
Adres
Meersteeg 15
Postcode
4191 NK
Plaats
Geldermalsen
Aantal Panelen
526
Merk Panelen
Solar Frontier
Type Panelen
Dunne film
Watt / paneel
170
Totaal vermogen (Wp)
89000
Gemiddelde Jaaropbrengst (kWh)
78000
Aantal Omvormers
4
Omvormer merk
SMA
Categorieën
Zakelijk
Overig
Besparing van 33.000 kilo CO2 per jaar

Wij bespreken graag uw wensen

Invalid Input

Vul een telefoonnummer in

Vul een naam in

Vul een geldig e-mailadres in

Invalid Input

Invalid Input

Deel deze pagina Linkedin